Blogs

KBC schenkt cheque 1500 € aan Manbarnootaaf

Op woensdag 5/11 hebben enkele leden van de vzw Manbarnootaaf samen met Marina Nysen van KBC een cheque overhandigd ter waarde van 1500 €. aan Kora Tushune, Vice President of Jimma University, alsook met Dr. Kaba Urgessa, State minister of education Ethiopia. Het geld zal besteed worden aan de verdere uitbouw van de lagere scholen.

Sponsortocht naar Scherpenheuvel van de leerlingen van het Virga Jessecollege voor Manbarnootaaf

Facebook pagina over de staptocht
Op woensdagnamiddag 7 mei stapten 250 enthousiaste leerlingen en leerkrachten van het Virga Jessecollege uit Hasselt - vrijwillig - te voet naar Scherpenheuvel. Ze vertrokken in Donk voor een tocht van 15 kilometer. Een enige regenbui kon de pret niet bederven en onder een stralende zon bereikten zij Scherpenheuvel in de vroege avond.

Ere Mela Mela organisieert Ethiopisch café

Ere Mele Mela organiseert Ethiopisch CaféEre Mele Mela organiseert Ethiopisch Café

Nieuwsbrief

Beste sympathisanten, Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons lieten horen, we willen jullie nog eens op de hoogte brengen van wat er intussen is gerealiseerd. Willen jullie onze mails niet meer ontvangen of kennen jullie mensen die onze nieuwsbrief graag zouden ontvangen, laat het ons gerust weten via het contactformulier.

Bedankt VZW Wubalem en Ere Mele Mela

Dank zij een royale bijdrage van VZW Wubalem en Ere Mele Mela hebben wij al heel wat kunnen realiseren. Schoolborden, banken, kleren en zelfs de eerste waterput is reeds in gebruik. We laten het niet bij deze ene waterput in Kaaraa Gaminnaa en plannen ook voor de andere scholen een waterput en structurele verbeteringen van de schoolomgeving. Een welgemeend dank u wel aan al onze sponsors, helpers …in Ethiopië en België

Eerste waterput in gebruik

Maart 2011 was een heugelijke maand voor Kaaraa Gaminnaa en Manbarnootaaf. Manbarnootaaf liet een waterput installeren dichtbij de school. Hierdoor moeten de schoolkinderen en dorpsbewoners veel minder ver stappen voor vers water. De kinderen hebben nu meer tijd om naar school te gaan en om te spelen.Waterput Kaaraa GaminnaaWaterput Kaaraa Gaminnaa Om de waterkwaliteit te waarborgen wordt er samengewerkt met de "Environmental Health laboratory" van Jimma university.

De warmste plaats op aarde (documentaire op Canvas)

Tweedelige BBC-documentaire warin een multidisciplinair wetenschappelijk team op expeditie trekt naar de afgelegen Afar-depressie in het noordoosten van Ethiopië. De vallei, die voor een groot deel onder het zeeniveau ligt, staat bekend als de warmste – zeg maar heetste – regio ter wereld en is daardoor ook een van de meest onherbergzame streken op aarde. Toch wonen er mensen.

Mozaiekschool te Hasselt danst voor Manbarnootaaf

Onze dochters Meteke en Maglet zijn beiden geboren in Ethiopië en zij wilden ook iets doen voor de kinderen van de schooltjes ginder. Meteke en haar klasgenootjes van 4A hebben samen met hun juf een dansje ingestudeerd om het project van Manbarnootaaf te ondersteunen.
Dansende kinderen mozaiekschool HasseltDansende kinderen mozaiekschool Hasselt

Op vrijdag 11 juni 2010 hebben ze dan opgetreden voor de hele school. Ze wilden hun medeleerlingen er op attent maken dat de kinderen in Ethiopië ook kleding nodig hebben. Hun vraag was dan ook of alle kinderen een jeansbroek, T-shirt of sweater konden meebrengen om naar Ethiopië te brengen.

Manbarnootaaf boekje

Luc is druk bezig met het ontwerpen met een boekje! Zie hieronder een eerste proefdruk! boekjeproefboekjeproef

Bezoek aan Kaaraa Gaminnaa, Koticna, Melka Worsa

Anne Becker is op dit moment in Jimma voor haar masters thesis. Op haar blog plaatste ze een verslagje van een bezoekje aan onze scholen. Hieronder vindt je het integraal terug:
Blackbords? Check.
Cloths? Check.
Pencils? Check.
Footballs? Check.
Everybody in two cars? Check.
8u en we rijden richting Gilgel Gibe Lake. In het kader van vzw Manbarnootaaf bezoeken we enkele lagere schooltjes. Manbarnootaaf betekent ‘voor scholen’ in het Oromo.

Inhoud syndiceren