Blog van Rudy Gevaert

Ere Mela Mela organisieert Ethiopisch café

Ere Mele Mela organiseert Ethiopisch CaféEre Mele Mela organiseert Ethiopisch Café

Bedankt VZW Wubalem en Ere Mele Mela

Dank zij een royale bijdrage van VZW Wubalem en Ere Mele Mela hebben wij al heel wat kunnen realiseren. Schoolborden, banken, kleren en zelfs de eerste waterput is reeds in gebruik. We laten het niet bij deze ene waterput in Kaaraa Gaminnaa en plannen ook voor de andere scholen een waterput en structurele verbeteringen van de schoolomgeving. Een welgemeend dank u wel aan al onze sponsors, helpers …in Ethiopië en België

Eerste waterput in gebruik

Maart 2011 was een heugelijke maand voor Kaaraa Gaminnaa en Manbarnootaaf. Manbarnootaaf liet een waterput installeren dichtbij de school. Hierdoor moeten de schoolkinderen en dorpsbewoners veel minder ver stappen voor vers water. De kinderen hebben nu meer tijd om naar school te gaan en om te spelen.Waterput Kaaraa GaminnaaWaterput Kaaraa Gaminnaa Om de waterkwaliteit te waarborgen wordt er samengewerkt met de "Environmental Health laboratory" van Jimma university.

De warmste plaats op aarde (documentaire op Canvas)

Tweedelige BBC-documentaire warin een multidisciplinair wetenschappelijk team op expeditie trekt naar de afgelegen Afar-depressie in het noordoosten van Ethiopië. De vallei, die voor een groot deel onder het zeeniveau ligt, staat bekend als de warmste – zeg maar heetste – regio ter wereld en is daardoor ook een van de meest onherbergzame streken op aarde. Toch wonen er mensen.

Manbarnootaaf boekje

Luc is druk bezig met het ontwerpen met een boekje! Zie hieronder een eerste proefdruk! boekjeproefboekjeproef

Bezoek aan Kaaraa Gaminnaa, Koticna, Melka Worsa

Anne Becker is op dit moment in Jimma voor haar masters thesis. Op haar blog plaatste ze een verslagje van een bezoekje aan onze scholen. Hieronder vindt je het integraal terug:
Blackbords? Check.
Cloths? Check.
Pencils? Check.
Footballs? Check.
Everybody in two cars? Check.
8u en we rijden richting Gilgel Gibe Lake. In het kader van vzw Manbarnootaaf bezoeken we enkele lagere schooltjes. Manbarnootaaf betekent ‘voor scholen’ in het Oromo.

Eerste Ethiopische avond van Manbarnootaaf was een grandioos succes!

Gisterenavond was een groot succes. Bedankt aan alle helpers. Meer informatie (foto's e.a.). volgen later)

Giant Crack in Africa Will Create a New Ocean

A 35-mile rift in the desert of Ethiopia will likely become a new ocean eventually, researchers now confirm.

The crack, 20 feet wide in spots, opened in 2005 and some geologists believed then that it would spawn a new ocean. But that view was controversial, and the rift had not been well studied.

Oudste oermens heet Ardi!

ArdiArdi WASHINGTON (AP) - Ardi is een miljoen jaar ouder dan Lucy en werpt een nieuw licht op de menselijke evolutie. Het verhaal van de menselijke geschiedenis gaat opnieuw meer dan een miljoen jaar verder terug in de tijd nu wetenschappers meer te weten zijn gekomen over 'Ardi', een mensachtige die 4,4 miljoen jaar geleden leefde in wat nu Ethiopië is.
Inhoud syndiceren