Bewustzijn creëren in Vlaamse lagere scholen.

Manbarnootaaf gaat af en toe hun project voorstellen in de lagere scholen die een geldinzameling opzetten. Je vindt hieronder een kort verslagje:

Op 31 maart 2011 ging Rudy van Manbarnootaaf een woordje uitleg geven in de Basisschool Sint-Bavo te Gent over onze VZW. De hele school, kleuters inbegrepen hadden voor broederlijk delen dit jaar onze VZW uitgekozen om voor te sparen. Ze deden dat door zich te laten sponsoren om te lopen, en lopen hebben ze gedaan! Het eindtotaal is indrukwekkend, ze spaarden maar liefst 6.550 euro bijeen!! Dit hadden we nooit verwacht en willen hen dan ook ontzettend bedanken!

De kinderen die kwamen luisteren (alle klassen van 1e tot en met 6e leerjaar) waren heel enthousiast en geïnteresseerd tijdens Rudy zijn diavoorstelling die voorzien was van veel foto’s van de scholen die we steunen. Het verschil tussen een school in België en die van in Ethiopië werd voor hen op deze manier heel duidelijk. Dat ze geïnteresseerd waren bleek door het aantal vragen die ze stelden. Jammer genoeg was er niet genoeg tijd om iedereen aan bod te laten komen. We brachten ook “didactisch” materiaal mee: geroosterde en ongeroosterde koffiebonen waar ze maar al te graag hun neus eens instaken en kollo (zaadjes die gekruid zijn, kan een beetje worden vergeleken met ons gebruik van chips) waar ze van mochten proeven. Het was een geslaagde namiddag en we kregen van vele leerkrachten en de directrice positieve reacties!

Sint BavoSint Bavo