Karaaa Gaminnaa

Informatiefiche
Studenten: 
928
Klaslokalen: 
10
Schoolbanken: 
0
Afstand van de weg: 
3 Km
Woreda: 
Omo Nada
Kebele: 
Gudeta Bulla
Dorp: 
Alga

Kara Gemina is één van onze grootste scholen, en ook meteen één van de kleurrijkste. De gevels van de klasjes zijn beschilderd met de meet kunstzinnige en wetenschappelijke ontwerpen: op één plaats worden de banen van de planeten gegeven, op een andere plaats staat de hele tabel van Mendeljev geschilderd. De school heeft ook de best basisuitrusting, met een beperkte watervoorziening: uit een put van zo’n 6 meter diep kan een beetje water naar boven gehaald worden in een oude autoband, maar dat is behoorlijk troebel en enkel voor de leerkrachten bestemd. De Duitse ontwikkelingsorganisatie GTZ plaatste hier ooit 10 jaar geleden twee gebetonneerde putten voor latrines die nog steeds min of meer werken maar toch aan vervanging toe zijn.

De school telt tien klaslokalen, er zijn dan ook 928 leerlingen, waaronder 473 jongens en 455 meisjes die van de 1e tot de 8e graad kunnen volgen (komt overeen met 1e studiejaar tot tweede middelbaar).

Het directiepersoneel leeft 100% voor zijn job, het is altijd een plezier om in Kara Gemina te zijn, de school loopt over van het kinderplezier

DSC_0053